Van hozzáférése? | lépjen be
AGROMILK Analitikai Kft. - Foss tej, hús és boranalizáló műszerek: Winescan, Oenofoss, Milkoscan, Foodscan
Foss0afossprofiannborcfmmprofoss

DS 2500 tejpor analizáló műszer

25
08
2017

Mérési elv:  Közeli infravörös spektroszkópia 


Mérési idő: 50 másodperc/ minta 


Mérhető minták: tejpor, tej- és savófehérje koncentrátum porok petricsészében.


Egyidejűleg méri az alábbi paramétereket: 

-zsír
-fehérje
-nedvesség
-laktóz
-hamu
-savfok


Referenciák:  DS 2500-al méri a termékeit többek között pl. a  testépítő fehérjeporok neves gyártója,  a BiotechUSA a budapesti üzemében  , a világ legnagyobb édesipari cége, a Mondelez csoport  a világhírű  Oreo kekszek és a Milka csokoládék székesfehérvári üzemében található gyártósorán, és a Magyar Tejgazdasági Kisérleti Intézet (MTKI) mosonmagyaróvári kutatólaborja is.

Mérési mód: 

Reflexió , azaz a többi Foss műszertől eltérően a DS2500 nem a mintán áthatoló, hanem az arról visszaverődő sugárzást méri.  
 A DS2500 -ast ezért olyan mintáknál alkalmazzuk, amelyeken nem képes áthatolni az infravörös sugárzás,  ezért transzmisszióval nem mérhetők, ugyanakkor elég homogének  ahhoz, hogy a reflexiós mérés is reprezentatív és pontos legyen. Elsősorban a tejporok tartoznak ide,ez a mintatipus a DS2500 tipikus felhasználási területe az élelmiszeriparban.

Egyéb mintatipusoknál , pl. sajtoknál, vajkrémeknél, fermentált tejtermékeknél a transzmisszió, azaz a mintán áthatoló mérési mód az optimális megoldás, így azoknál a Foodscan vagy a Dairyscan a javasolt műszer.


További információ , műszaki leírás angol  nyelven az alábbi linkekre kattintva érhető el: