Van hozzáférése? | lépjen be
AGROMILK Analitikai Kft. - Foss tej, hús és boranalizáló műszerek: Winescan, Oenofoss, Milkoscan, Foodscan
Foss0afossprofiannborcfmmprofoss

Csővezetékre épített műszerek

00
00
0000

Csővezetékre épített automata analizáló műszer, amely az áthaladó tej vagy savó zsír, fehérje ,laktóz vagy szárazanyag tartalmát folyamatában méri.


Mérési elv: Közeli infravörös spektroszkópia 


A készülék automata szabályozó rendszerbe köthető,így az összetétel változásától függően azonnal automatikusan be tud avatkozni, így biztosítva a konzisztenciát.Megtakarítás:

Az áthaladó tej vagy savó összetételét folyamatában méri 6 másodpercenként, így egyrészt azonnal be tudunk avatkozni ,másrészt a teljes tételre vonatkozóan sokkal pontosabb, mint a mintavételezésen alapú analízis.  Ennek köszönhetően sokkal pontosabban tudjuk beállítani a termék beltartalmi értékeit, ami sokmilliós megtakarítást jelent évente egy közepes méretű üzemnél is.

Referenciák:

A legnagyobb hazai  tejipari cég tejfehérje-koncentrátum gyártó üzemében a Profoss beüzemelése előtt mintavételezéssel ,laborban analizáltak, így a MPC 80 tényleges fehérjetartalma a szükséges 80% helyett valójában 81,2 % volt,azaz 1,2 % ponttal több fehérjét adtak ki, mint kellett volna.  Ez az 1,2 % fehérje évi 12 millió forint felesleges kiadást jelentett.

A Profoss beüzemelését követően a tényleges fehérjetartalmat biztonsággal  80,4 % ra tudták csökkenteni, azaz a feleslegesen kiadott fehérje 1,2% pontról 0,4 % pontra mérséklődött. Ez a 0,8 % fehérje az üzem esetén évi 8 millió forint megtakarítást jelent.
 

További információ, műszaki adatok angol nyelven az alábbi linkekre kattintva érhetők el:
00
00
0000

Mérési elv: FTIR ( Fourier-transzformációs infravörös spektroszkópia )


A csővezetékre szerelt üzemi műszer ,amely folyamatában méri a savó vagy tej zsír, fehérje, szárazanyag vagy laktóztartalmát.

Mivel az áthaladó teljes tételt méri, így sokkal pontosabb ,mint a mintvételezéses analízis, emellett azonnal be tudunk avatkozni a beltartalom változása esetén, precizen szabályozva a folyamatot.

Automata szabályozó rendszerbe , pl. Siemens loop-ba köthető.További információ, műszaki adatok angol nyelven az alábbi linkekre kattintva érhetők el: