Van hozzáférése? | lépjen be
AGROMILK Analitikai Kft. - Foss tej, hús és boranalizáló műszerek: Winescan, Oenofoss, Milkoscan, Foodscan
Foss0afossprofiannborcfmmprofoss

Rólunk

A FossElectric céget Nils Foss alapította 1956-ban, a dániai Hillerod-ben.


 A cég kezdetben gabona nedvességvizsgáló készülékekeket gyártott, majd a későbbiekben bővült a portfólió a tejipar, a húsipar és a borászatok számára kifejlesztett analitikai műszerekkel.A FossElectric 1998 -ban megvásárolta a svéd Tecator céget, amely  világelső volt a gabona és takarmányvizsgáló műszerek, illetve a nedveskémiai analizátorok területén.   2010-ben a Tecator beolvadt a FossElectric-be , majd az egyesült cég neve Foss Analytical-ra változott. Ekkor a Tecator márkanevet is kivezették, és ma már ezeket a készülékeket is Foss márkanév alatt forgalmazzák. A Foss ugyanakkor megtartotta a gabona és takarmányipari készülékekre vonatkozóan a régi Tecator-os értékesítési és szervízhálózatot, ezért ezeket a készülékeket nem a Foss, hanem továbbra is az egykori Tecator képviseletei forgalmazzák és szervizelik.

Ma a Foss  Analytical A/S  a világ legnagyobb élelmiszer és agrártermék analizáló műszer gyártója , 1340 alkalmazottat foglalkoztat , bevétele pedig meghaladja az évi  350 millió Eurót.


A Foss évi 80-85 millió Eurót fordít kutatás-fejlesztésre, és 180  magasan képzett fejlesztő szakembert , vegyészeket, matematikusokat, fizikusokat és különböző területekre szakosodott mérnököket  foglalkoztat dániai innovációs központjában. Ez biztosítja , hogy a Foss műszerei mindig a csúcstechnikát, az aktuális az élvonalat képviseljék az élelmiszeranalitikában .

A FOSS Magyarországon


A Foss műszerei 1972-ben jelentek meg Magyarországon.

Az MTKI laboratóriumai már 1973 óta Petrifoss és Fossomatic készülékekkel végezték a hatósági nyerstejminősítést, ezzel garantálva a Magyarországon termelt tej minőségi és élelmiszerbiztonsági megfelelőségét. 

A 80-as években pedig a megyei tejipari  vállalatok többsége már Foss Milkotester készülékkel állította be a folyadéktejek és tejtermékek zsírtartalmát, ami nagy előrelépés volt a korábbi Gerber butirométeres módszerhez képest.

A Pick (akkor még Szegedi Szalámigyár ) első analizáló műszere  pedig egy 1978 ban vásárolt Fosslet volt, így már a 70-es évek végén is Foss műszerek  segítségével állították be a világhírű  Téliszalámi összetételét.

Az eltelt évtizedek során  a műszereink óriási  technikai fejlődésen mentek keresztül, egy dolog azonban változatlan: Foss név azóta is az etalon az élelmiszeranalízisben .


Agromilk


Az Agromilk Kft 1989 óta látja el a Foss Analytical  magyarországi képviseletét és szervizét.  

2015 óta új szervezeti keretek között működik a cégünk,  kiváltunk a székesfehérvári  Agromilk Mezőgazdasági Beruházásokat Tervező Kft-ből, azonban hagyományőrzés céljából megtartottuk az Agromilk nevet, és Agromilk Analitikai Kft, illetve Agromilk Tech Sro.  néven , de már  kizárólag csak a Foss műszerek értékesítésére és szervizelésére fókuszálva, önállóan működünk tovább.

Az Agromilk cégcsoportnál főállású vegyészmérnök és matematikus szakemberek mellett három diplomás informatikus szervízmérnök kollégánk biztosítja ügyfeleink professzionális kiszolgálását és a többszáz készülékből álló, sokmilliárd forint értékű  hazai FOSS műszerpark megbízható működését. FOSS ANALYTICAL PÉCSI KUTATÓKÖZPONT

2018 június 26-án megtörtént a Foss Analytical A/S pécsi kutatóintézetének ünnepélyes alapkőletétele Szijjártó Péter Külügy és Külgazdasági miniszter, Páva Zsolt Pécs Polgármestere , K. Gelaan Dán Nagykövet és Kim Hansen, a Foss vezérigazgatójának jelenlétében.


Azzal, hogy a biotechnológiai kutatóközpont helyszinéül cégünk Magyarországot választotta, nagyban hozzájárul az ország fejlődéséhez.

"Szijjártó Péter a dán cég tevékenységét méltatva felidézte, hogy a Foss a világ legnagyobb élelmiszeripari és agrártermék-elemző műszergyártó vállalata. A világkereskedelemben forgalmazott gabona 80, a tej 85 százalékát a skandináv nagyvállalat által kifejlesztett műszerekkel tesztelik - tette hozzá. Szijjártó Péter kitért arra is, hogy jelenleg az élelmiszeripart tartják a leginnovatívabb ágazatnak, ugyanis az egészségügyi és élelmiszer-biztonsági követelmények egyre szigorúbbá válnak. A Foss és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) együttműködése pedig biztosítja a dán vállalat számára a megfelelő munkaerő-kínálatot - jelezte. 

A Made in Hungary időszakából átlépünk az Invented in Hungary időszakába, amikor nemcsak az számít, hogy egyes termékeket Magyarországon gyártsanak, hanem az is, hogy azokat itt is fejlesszék, alkalmazzák először - hangsúlyozta a miniszter és kiemelte  a digitalizáció fontosságát is. "  forrás:  kormany.hu

Tudta-e, hogy


-a Magyarországon megtermelt , palackozott és a  kereskedelembe kerülő bor több, mint 80% -át Foss műszerekkel analizálják .Több, mint 100 magyar borászat és szolgáltató  labor rendelkezik már Foss Winescan vagy Oenofoss készülékkel,  így részben nekünk  is köszönhető a hazai borok kitűnő minősége.

-a magyarországi hatósági nyerstejminősítést mind mikrobiológiai, mind kémiai paraméterekre kizárólag Foss műszerekkel végzik ,így a boltokba kerülő minden csepp hazai tej és tejtermék  minőségért és biztonságáért a mi műszereink felelnek.

-a Magyarországon készült húskészítmények több, mint 90% -át Foss műszerekkel analizálják, pl. legnagyobb húsipari cégünk 5 darab Foss műszert használ a 3 üzemében ,a feldolgozás több pontján végezve a szigorú ellenőrzést, ezzel garantálva a messze földön híres  hungarikum Téliszalámi és a többi termék stabilan kiváló minőségét.

- a Magyarországon feldolgozott tej több , mint 60  % át Foss műszerekkel analizálják a tejüzemek , pl. a legnagyobb tejipari cégünk  8 darab Foss műszert használ a 3 üzemében ,a termelés több pontján precizen kontrollálva a folyamatot, így biztosítva a termékek összetételének állandóságát és a receptúrának való pontos megfelelőségét.

- a világ legnagyobb csokoládé és kekszgyártó óriásvállalatának magyarországi üzemében kizárólag Foss műszerekkel végzik az egész világba exportált világhírű  Milka csokoládék és Oreo kekszek  minőségbiztosítását.

-jelenleg több, mint 600  darab különböző tipusú Foss műszer üzemel a magyar mezőgazdaságban , élelmiszeriparban, egyetemeken , kutatóintézetekben , illetve privát és hatósági laboratóriumokban.

-a Foss a multinacionális nagyvállalatok kizárólagos beszállítója az egész világon, a nemzetközi élelmiszeripari nagyvállalatok világszerte ,így magyar leányvállalataiknál is  kizárólag Foss műszereket használnak .


További információk angol nyelven az alábbi linkekre kattintva érhetők el :

Hol vagyok? Rólunk